Ons verhaal na 5 maanden!


We zijn inmiddels bijna 5 maanden open. En we zijn het over 1 ding eens. Er is voor ons echt een droom uitgekomen. Ons doel is om onze gasten te verrassen met gezonde voeding, in een ontspannen en huiselijke sfeer. En volgens ons… is dat best wel aan het lukken.

Voor als je het nog niet wist. Wij zijn Sergey en Joy. Ja, Joy is simpel, dat staat ten slotte op het raam. En die jongen die er ook altijd is… nee, hij heet geen Healthy. Dat is nou Sergey. En wij zijn samen eigenaar van Healthy and Joy. En ook nog eens een stel. Huh? Serieus? Ja, echt waar. Wij zijn dag en nacht samen en ja, dat gaat goed. Joy: ‘Ik vind het zo tof dat we alles samen kunnen delen. Heerlijk om aan het einde van de dag nog even na te kletsen en dat je beiden weet waar je het over hebt. En helemaal handig om Sergey ‘snachts wakker te maken met de vraag of hij de tomaten wel heeft besteld haha. En denk maar niet dat ik als meisje alles bedenk en bakt. Sergey bakt eigenlijk het meeste van ons twee! Ik vind zelf taarten heel erg leuk en Sergey is meer van de Hummus, Brownies, Mueslikoeken en die lekkere Granolabars. Echte mannen bakken ook ;)’. Nee heel eerlijk. Wij zijn echt een top-team en schelden weinig op elkaar, gelukkig natuurlijk. Al onze passie en liefde leggen we bij Healthy and Joy. Sergey: ‘Ik vind het heel leuk om de aller lekkerste dingen op de kaart aan te bieden aan onze gasten. Vooral de Havermelk natuurlijk. Niemand gaat zonder havermelk de deur uit’.

Ja, wij zijn klein. We hebben maar 8 tafeltjes binnen, in de zomer natuurlijk wat meer door ons terrasje. Maar dat is juist wat wij zo tof vinden. En heel eerlijk.. wij doen dit niet om rijk te worden. Wij doen het juist om ‘s-ochtends op te staan en een gelukkig mens te zijn, om tevreden en met zin naar ons werk te gaan. Dat is bij ons beiden namelijk heel anders geweest. En dan zal je misschien wel denken ‘hoor die jonkies kletsen’. Maar het is echt zo. Het leven is te kort om minder fijne dingen te doen. Durf de stap te maken, om iets te doen waar je gelukkig van wordt. Voor ons was en is het ook een uitdaging. Als het niet loopt en je gaat kapot, zit je gewoon een paar jaar dik in de schulden. Maar… So what?! Dat is dan maar zo en dat risico moet je ook wel durven te nemen.

Gelukkig is dit voor ons tot nu toe niet het geval. Want wij groeien beiden elke dag door alle fijne mensen die in ons tentje komen. We hebben nog nooit een baan gehad die zoveel waardering oplevert.

Vijf maanden verder is het best wel druk in ons tentje. En dat is heerlijk, een kick, echt heel tof. Wij krijgen ook veel de vraag: ’Moeten jullie niet groter?’. Misschien zou dat moeten ja. Maar we zijn veel te bang dat we het huiselijke, knusse en persoonlijke kwijt raken. Dat is juist waar wij het voor doen. De gezelligheid, nieuwe mensen leren kennen en zien hoe mensen genieten van ons eten. Dus voorlopig blijven wij lekker waar we zitten.

Wij zullen ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin blijft hebben bij ons. Met nieuwe recepten, nieuwe, gekke en grappige dingen in de zaak, leuke evenementjes en vooral heel veel gezelligheid en liefde. Want dat laatste. Dat is wat we voor ons ‘kindje’ hebben. En vooral voor elkaar natuurlijk.